Ve vůbec prvním receptu, který jsme si pro vás připravili ve spolupráci
se zdravým blogem o vaření P&G
FOODIES, ochutnáte lososa, jak ho ještě neznáte. Petr a Gábi vám
prozdradí, jak tento tradiční recept posunou o kus dál s našimi
oblíbenými bio čaji z posvátné bazalky Tulsi.
Porce:
2
Čas:
10 min příprava / 10 min vaření
Ingredience:
- 2× 150g steak lososa
- šťáva z ½ citrónu
- 2 lžíce bílého sezamu
- 1 pytlíček BIO zeleného čaje Tulsi nebo Tulsi Original
- ½ lžičky himalájské soli
- ghí máslo
Postup:
- Filety lososa zakapeme citrónem z obou stran. Ostrým nožem uděláme
3 až 4 cm dlouhé zářezy do kůže. To nám zajistí, aby se chuť koření
dostala lépe do masa.
- V hlubokém talíři si připravíme směs na obalení. Smícháme bílý
sezam, směs z čajového pytlíku a ½ lžičky soli.
- Rozpálíme si pánev s ghí máslem. Filety lososa pokládáme na pánev
kůží dolů. Z každé strany smažíme přibližně 3 minuty. Pokud vám
přijde, že losos ještě není, zabalte ho do alobalu a nech ho ještě pár
minut dojít.
- Podáváme se salátem.

Čajová zálivka:
Dresing podle mě často odděluje dobrý salát od špatného. Dá se
vytvářet z čehokoliv, stačí být jen malinko kreativní. Když nemáte po
ruce čerstvé bylinky, využijte obsah čajového sáčku. Vždy používejte
BIO čaj.
Připravte si ho do zásoby. Umíchaný dresing vydrží v uzavřené
nádobě klidně 14 dní.
Porce:
4
Ingredience:
- 1 sáček heřmánkového čaje Tulsi
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 100 ml olivového oleje
- ½ lžička medu
- dochutíme himalájskou solí
Postup:
- Do menší misky si nalijeme 100 ml olivového oleje, přisypeme obsah
čajového sáčku, přidáme 2 lžičky citrónové šťávy a ¼ lžičky
medu. Podle potřeby dochutíme solí.

Dobrou chuť!
Fotografie,
návrh receptu: P&G Foodies.