Recept: Losos obalený v zeleném čaji a sezamu

Připravili jsme si pro vás jednoduchý a zároveň originální recept na přípravu lososa. Překvapivou ingrediencí je v něm zelený čaj z posvátné bazalky Tulsi!

Ve vůbec prvním receptu, který jsme si pro vás připravili ve spolupráci se zdravým blogem o vaření P&G FOODIES, ochutnáte lososa, jak ho ještě neznáte. Petr a Gábi vám prozdradí, jak tento tradiční recept posunou o kus dál s našimi oblíbenými bio čaji z posvátné bazalky Tulsi.

Porce:

2

Čas:

10 min příprava / 10 min vaření

Ingredience:

Postup:

  • Filety lososa zakapeme citrónem z obou stran. Ostrým nožem uděláme 3 až 4 cm dlouhé zářezy do kůže. To nám zajistí, aby se chuť koření dostala lépe do masa.
  • V hlubokém talíři si připravíme směs na obalení. Smícháme bílý sezam, směs z čajového pytlíku a ½ lžičky soli.
  • Rozpálíme si pánev s ghí máslem. Filety lososa pokládáme na pánev kůží dolů. Z každé strany smažíme přibližně 3 minuty. Pokud vám přijde, že losos ještě není, zabalte ho do alobalu a nech ho ještě pár minut dojít.
  • Podáváme se salátem. 





Čajová zálivka:

Dresing podle mě často odděluje dobrý salát od špatného. Dá se vytvářet z čehokoliv, stačí být jen malinko kreativní. Když nemáte po ruce čerstvé bylinky, využijte obsah čajového sáčku. Vždy používejte BIO čaj.

Připravte si ho do zásoby. Umíchaný dresing vydrží v uzavřené nádobě klidně 14 dní.

Porce:

4

Ingredience:

Postup:

  • Do menší misky si nalijeme 100 ml olivového oleje, přisypeme obsah čajového sáčku, přidáme 2 lžičky citrónové šťávy a ¼ lžičky medu. Podle potřeby dochutíme solí.


Dobrou chuť!

Fotografie, návrh receptu: P&G Foodies.

Související produkty

Email pro obnovení hesla

Buďte přírodě o kousek blíže

Newslettery posíláme jednou týdně. Slibujeme, že se nejedná o žádný spam.
Vaše e-mailová adresa je u nás v bezpečí, přečtěte si naše podmínky
zpracování osobních údajů.


Nová registrace | Zapomenuté heslo | Přihlášení velkoobchod