Lehký & fit kokosový chia puding v pálivo – sladké variaci

Vyzkoušejte náš jemný kokosový chia puding s příjemnou limetkovou chutí v pálivo – sladké variaci s mangem & ananasem, nebo v lehce nakyslé pěně s višněmi a pro milovníky čokolády máme verzi s avokádovou mousse s banánem a kakaem.

Chia puding (na 4 menší / 3 větší porce)

Ingredience:

  • 80 g chia semínek
  • 500 ml kokosového mléka
  • kůra z 1 bio limetky

Postup:

Základní chia puding si připravíme jednoduše tak, že smícháme všechny ingredience a odložíme ho v uzavíratelné dóze do lednice – bude potřebovat minimálně 4 hodiny. Takto připravený chia puding nám vydrží v lednici 4–5 dní. Nemusíte se bát připavit si jej ve větším množstvím a mít ho tak vždy po ruce.

Všechny druhy ovocných pěn si připravíme velmi jednoduše – rozmixováním všech ingrediencí.

Variace s višňovou pěnou

Ingredience:

  • hrst vypeckovaných višní + pár kousků ovoce na ozdobu
  • 2–3 větší medjol datle / nebo kousek datlové pasty
  • 1/4 zralého avokáda
  • 1čl antioxidačního mixu
  • pár lžič – malý kelímek oblíbeného rostlinného jogurtu

Postup:

Libovolně prokládáme chia puding s pěnou do menší dózy/skleničky. Nahoru navrstvíme ovoce na ozdobu a lístky máty.

 

fotky_blog_chiapuding_recept.jpgVariace s mangovo – ananasovou pěnou

Ingredience:

  • 1/2 zralého manga + část ovoce nakrájet na kostičky na ozdobu
  • 1/8 zralého annasu + část ovoce nakrájet na kostičky na ozdobu
  • 1/4 zralého avokáda
  • 1–2 čl Trikatu (jak má kdo rád pikantní)

Postup:

Libovolně prokládáme chia puding s pěnou a jogurtem do menší dózy/skleničky. Nahoru navrstvíme ovoce na ozdobu a lístky máty.

 

fotky_blog_chiapuding_recept02.jpgVariace s banánovo – avokádovou mousse

Ingredience:

  • 1 zralý banán
  • 1/2 zralého avokáda
  • 1–2 pl holandského kakaa + na ozdobu
  • 2 čl kakaový bobů + na ozdobu
  • 1 menší nakrájený banán na ozdobu – doporučujeme použít mražený banán

Postup:

Libovolně prokládáme chia puding s mousse a kousky banánu do menší dózy/skleničky. Nahoru navrstvíme zbylé ovoce, kakao a kakové boby a ozdobíme lístky máty.

Pozn: Chia semínka jsou velmi vydatná a v pěnách je použito avokádo, dezerty tak stačí dělat v menších porcích. Zbylou čokoládovou / ovocnou pěnu můžeme využít také do jogurtu nebo na ni jen tak chodit po lžičkách :) Dezerty doporučujeme před podáváním nechat alespoň hodinu odležet v lednici, aby se všechny chutě propojily.

 

 

Dotaz

  • Sdílet na facebooku

Email pro obnovení hesla

Buďte přírodě o kousek blíže

Newslettery posíláme jednou týdně. Slibujeme, že se nejedná o žádný spam.
Vaše e-mailová adresa je u nás v bezpečí, přečtěte si naše podmínky
zpracování osobních údajů.

Nová registrace | Zapomenuté heslo | Přihlášení velkoobchod

Přihlášení