Přírodní rady a postupy pro prevenci zánětů močového ústrojí a podporu ledvin.
ztracená vejce na zeleném lůžku s česnekovým dresingem, zeleninovými hranolky a pickles z fialového zelí a Smoothie z manga + hrníček špenátu + hrst předem namočených dýňových semínek + avokádo + 2 lžíce přírodně fermentovaného kokosového jogurtu
½ manga + hrníček špenátu + hrst předem namočených dýňových semínek + ½ avokádo + 2 lžíce přírodně fermentovaného kokosového jogurtu
ztracená vejce na zeleném lůžku s česnekovým dresingem, zeleninovými hranolky a pickles z fialového zelí
1. Omyjte kořenovou zeleninu, nakrájejte do tvaru hranolků, v míse smíchejte s kořením, olivovým olejem a přidejte mořskou sůl. Pečte na 180°C dozlatova.
2. Aktivované kešu ořechy a dýňová semínka vložte do mixéru. S trochou vody rozmixujte do konzistence husté smetany, přidejte rozdrcený česnek, mořskou sůl a ještě krátce vše mixováním spojte. Vložte vychladnout do lednice.
3. Na rozehřátém kokosovém oleji restujte nejprve cibuli s nakrájenou růžičkovou kapustou, pak přidejte brokolici, koření a mořskou sůl. Zeleninu připravte na zkus, musí mít stále pěkně výraznou zelenou barvu. Špenát přidejte těsně před koncem restování.
4. Připravte ztracená vejce.
5. Můžete podávat: na vašem talíři bude větší půlku tvořit zelenina, čtvrtku talíře vejce a zbylou část česnekový dresing. Doporučuji naaranžovat tak, že vytvoříte ze zeleninové směsi lůžko, na něj položíte vejce, které polijete dresingem. Pečenou zeleninu umístíte vedle zeleninového lůžka.
6. Přeji dobrou chuť.
Protože jde o potraviny bohaté na beta-karoten, vitamín A, C, E, zinek a probiotika.
Že navštěvujete náš blog.
Pokud máte jakékoli dotazy či tipy, neváhejte se na nás obrátit na eccevita@eccevita.cz, nebo nás sdílejte na sociálních sítích a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #eccevitablog
Mohly by vás také zajímat recepty: Kičadi – ájurvédská specialita, Letní ovocné nanuky, Zdravá snídaně pro naše maminky