Přinášíme Vám chutný rychlý tip! Vyzkoušejte pečené hrušky & jablka s ovčím jogurtem, kardamonem a karamelem. V kuchyni strávíte jen pár minut a přitom si tolik pochutnáte na sladké formě snídaně či dezertu.
Hrušky a jablka důkladně omyjeme, neloupeme. Ovoce můžeme péct klidně v celku – na efekt. Nebo jej nakrájejte na měsíčky. Kardomonem a špetkou soli ovoce posypeme před pečením, je-li nakrájené. Jestli se rozhodneme péct ovoce v celku, kořením jej posypeme až po rozkrájení. Ovoce pečeme do změknutí cca 30 minut.
Upečené ovoce pokladame do misky, do které jsme dali jogurt, dodatečně můžeme lehce posypat kardamonem. Z třtinového cukru doporučujeme udělat karamel na polití ovocného dezertu.
Nachystejte si pánev či hrnec se silnějším dnem a nechte na něm rozpustit cukr. Cukr rozpouštějte na mírném plameni a neustále míchejte. Jakmile je veškerý hnědý cukr zkaramelizovaný, odstavte jej z plotny a přidejte ke karamelu ještě lžíci másla. Poté opět vraťte na plamen a důkladně míchejte tak dlouho, dokud nespojíte karamel s máslem.
Že navštěvujete náš blog.
Pokud máte jakékoli dotazy či tipy, neváhejte se na nás obrátit na eccevita@eccevita.cz, nebo nás sdílejte na sociálních sítích a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #eccevitablog
Mohly by vás také zajímat recepty: Kičadi – ájurvédská specialita, Letní ovocné nanuky, Zdravá snídaně pro naše maminky