Způsob sběru a výroba: Čajové lístky se sbírají ručně pouze
z vybraných částí zahrady od června do listopadu. Jsou jemné světle
zelené barvy s proužky stříbrných odstínů.
Chuť a vzhled: Čaj má krásně zelenou barvu pralesa s nádechem
stříbrného odstínu. Má přitažlivou přírodní chuť s odstínem
připomínajícím chřest. Na patře se vám rozloží svěží, živá a
neskutečně lahodná chuť, která povzbudí vaše chuťové buňky.
Ideální doba vychutnání si čaje: odpolední hodiny, popíjejte
nejlépe pravidelně dva šálky denně. Zelený čaj je také skvělým po
větším požití alkoholu.
Obsah: 50 g
Makaibari – deštný prales. Oblast Makaibari je překrásné
mystické místo na rozhraní Indie, Nepálu, Tibetu a Bhutanu. Nejen okolní
magická hora Kurseong předurčuje čajům výjimečné vlastnosti. Před více
než 150 lety začal jeden krásný příběh člověka jménem G. C. Banerjee,
který měl odvahu a chuť změnit život hrstce lidí v sedmi chudých
vesnicích v nehostinných podmínkách deštného pralesa. Opracovávali
kousek po kousku skalnatou půdu a sadili zde rostliny Čajovníku čínského
(Camellia sinensis). V roce 1859 tak vznikla první čajová zahrada na
světě, a v této tradici pokračuje i dnes pan Rajah Banerjee. Ten
představuje již čtvrtou generaci svých předků, a kterého jsme měli
možnost poznat osobně. V sedmdesátých letech se rozhodl následovat
rakouského filozofa a esoterika Rudolfa Steinera, který ve svých
přednáškách v roce 1924 popsal zásady biodynamického zemědělství.
Biodynamické zemědělství je alternativním způsobem hospodaření
s půdou, kde je důležitá harmonie mezi rostlinnou a živočišnou říší.
Produkty obou si vzájemně pomáhají a vzniká tak uzavřený kruh, kde se
vše zužitkuje. Není divu, že v roce 1988 tak Makaibari získalo první
certifikát pro čajovou zahradu na světě. VÍCE INFORMACÍ NALEZNETE V PDF
SOUBORU NÍŽE