Kurkumové bezlepkové palačinky s bylinkovým džemem
Palačinky patří k těm nejoblíběnějším sladkým potěšením, vyzkoušejte jejich nápaditější variantu plnou zdravých ingrediencí.
Jeden z nejoblíbenějších českých pokrmů, nejen u dětí. Palačinky jsme zvyklí připravovat z bílé mouky a s džemem z lesního ovoce. Ecce Vita si pro vás připravila ale mnohem zdravější variantu tohoto sladkého pokušení, která překvapí novou chutí i barvou. Bezlepkové, krásně žluté, voňavé a zdravé palačinky! Do těsta se rozhodli přidat léčivou kurkumu, která mimo jiné léčivé vlastnosti, působí protizánětlivě a napomáhá také při zažívacích obtížích.
Místo klasického džemu nahoru, vyzkoušejte Nutrijam. Neobsahuje sice žádné ovoce, za to ovšem směs bylin rostoucích na úpatí himálajských hor, koření a nízkokalorického palmového cukru, který je nabitý vitamíny a přírodními antioxidanty. Je jemně pikantní a ve spojení mandlovým máslem tvoří jedinečnou chuť, která vás zaručeně nadchne.
Porce:
2 (6–8 menších palačinek)
Čas:
5 minut příprava / 10 minut vaření
Ingredience:
- 300 ml rostlinného mléka (my používáme rýžové)
- 3 vejce
- 100 g rýžové mouky
- ¼ lžičky kurkumy
- ¼ lžičky skořice
- 1 lžíce ghí či kokosového oleje na smažení
- třtinový cukr
Podáváme s:
- Nutrijamem
- RAW mandlovým máslem
- opečenými banány
Postup:
- V hlubší misce si metličkou prošleháme 3 vejce a přimícháme zbytek ingrediencí.
- Rozpálíme si pánve a smažíme na ghí másle či kokosovém oleji z každé strany cca 2 minutky.
- Zatímco se palačinky smaží, nakrájíme si banán na plocho, položíme ho na pečící papír, posypeme trochou třtinového cukru a pečeme na 180°C 5 minut. Rychlejší varianta – osmažíme ho na pánvi.
- Ještě teplou palačinku namažeme vždy 1 lžičkou Nutrijamu, zalijeme 1 lžící mandlového másla a vložíme opečený banán.
- Na závěr zdobíme oříšky.
Dobrou chuť!
Máte nějaký nápad, jak náš recept vylepšit, nebo jste si vymysleli vlastní zajímavou variantu? Pošlete nám své tipy na office@eccevita.cz, nebo je přidávejte na sociální sítě a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #pgfoodies