Je
ideální čas začít trochu relaxovat. Co říkáte? Teplé dny jsou
náročné a taková jedna sklenička kvalitního vína vám určitě
vykouzlí úsměv na rtech. K ní bezesporu patří něco
dobrého.
Zkuste
si upéct zdravé semínkové kreky ochucené Digestive Mixem, speciální
směsí koření a
sušených ovocných plodů. Mix se skvěle hodí i do polévek nebo
salátů.
Recept
na krekry je poměrně variabilní. Nebojte se experimentovat, můžete si
připravit i sladkou verzi.
Čas:
10 minut příprava / 35 min pečení
Porce: 4
Ingredience:
- 50g slunečnicových
semínek
- 50g dýňových
semínek
- 75g lněných semínek
- 25g
restovaného žlutého hrachu Moong dal
- 1 lžíce lněné
mouky
- 2 lžíce olivového oleje
De Padova BIO
- 150ml vody
- 1/4 lžičky himalájské
soli
- 1/4 lžičky koření
Digestiv mix
Vylepšení chuti
- 1 lžíce lahůdkového
droždí (není nutné)
Postup:
- Předehřejeme
si troubu na 150°C.
- Ve
středně velké míse si smícháme všechny ingredience. Mícháme po dobu
30 vteřin, dokud nevznikne mazlavé těstíčko.
- Připravíme
si klasický plech o velikosti cca 35×40cm, 2 kusy pečícího papíru a
váleček. První papír použijeme na vyložení plechu. Na něj přidáme
připravenou semínkovou směs, na ni rovnou dáme druhý pečící papír a
válečkem rozválíme po celé ploše plechu. Těsto by mělo být max 0,5 cm
tenké.
- Opatrně
horní pečící papír odstraníme a dáme péct.
- Pečeme
25 minut, poté vyndáme a můžeme opatrně nakrájet na kusy. Dále dáme
ještě na 10 minut dopéct. Krájení není nutné, to je pouze na vás.

Dobrou chuť!
Máte nějaký nápad, jak náš recept vylepšit, nebo jste si vymysleli
vlastní zajímavou variantu? Pošlete nám své tipy na
office@eccevita.cz, nebo je
přidávejte na sociální sítě a nezapomeňte nás označit: @eccevita,
#eccevita, #pgfoodies