Osvědčený recept na domácí Pickles – nejlepší přírodní cesta k ozdravení střevní mikrobioty a k celkovému zlepšení procesu trávení.
Víte co se děje při fermentaci? Fermentací či kvašením dochází k narušení pevné celulózové vazby mezi vlákninou a živinami a tím se živiny stávají více dostupné. Bakterie mléčného kvašení umožní, aby se sacharidové složky změnily na kyselinu mléčnou, čímž se znásobí tvorba vitamínu C a podpoří se tvorba vitamínů B.
Myslete na to, že zelenina musí být vždy pod vodou.
Víte co obsahuje domácí fermentovaná zelenina aneb podpořme svoje trávení. Obsah látek: C, B1, B2, B6, K2, Mg, Ca, Fe, laktobacily, spoustu enzymů a dalších minerálů.
Výhody fermentované zeleniny: aktivace imunitního systému, podpora krvetvorby, odolnost proti stresu, obnova funkce štítné žlázy, zlepšení bolestí hlavy, skvělé pro žaludeční a dvanáctníkové vředy, játra, proti otokům, pročištění lymfy.