Přípravy na Velikonoce vrcholí i u nás v Ecce Vita. A co vy? Stále
si nevíte rady, čím uplácet ranní koledníky nebo jakou pochoutkou pohostit
své malé či velké? Máme pro vás tip na bezlepkové muffiny, které na
velikonočním stole ladem určitě ležet nezůstanou. Jejich příprava je
opravdu snadná, a navíc jsou bez mléka a lepku.
Množství:
14 muffinů
Čas:
Příprava 10 min / pečení
20 min
Ingredience:
- 150 g loupaných pistácií
- 150 g pohankové mouky
- ¼ lžičky soli
- ½ lžičky mletého kardamomu
- 1 lžička prášku do
pečiva
- 185 g třtinového cukru
- 4 vejce
- 100 ml olivového oleje
- 100 ml rostlinného mléka
- šťáva z 1,5 limetky (ideálně
3 lžíce)
Podáváme:
Spolu se zakysanou smetanou či řeckým jogurtem
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 175°C. Připravíme
si papírové košíčky na muffiny.
- Pistácie si rozemeleme na mouku. Tu smícháme se
150 g pohankové mouky, ¼ lžičkou soli, kardamomem a 1 lžičkou prášku
do pečiva.
- V druhé misce si smícháme 4 vejce se 100 ml
olivového oleje, 100 ml rostlinného mléka, šťávou a kůrou
z 1,5 limetky. Směs musí mít mazlavou, jednolitou konzistenci. Nyní
přimícháme suchou směs z druhé mísy a pečlivě promícháme.
- Pečeme na 175°C přibližně 17–20 minut.
Délka času je ovlivněna velikostí muffinů.
- Podáváme se zakysanou smetanou či řeckým
jogurtem.
Dobrou chuť!
Máte nějaký nápad, jak náš recept vylepšit, nebo jste si vymysleli
vlastní zajímavou variantu? Pošlete nám své tipy na
eccevita@eccevita.cz, nebo je
přidávejte na sociální sítě a nezapomeňte nás označit: @eccevita,
#eccevita, #pgfoodies