Inspirujte se recepty pro děti
Kolegyně – food blogerky, které přispívají na blog Ecce Vita, byly pozvány do České televize, aby připravily zdravé svačinky dětem.
V živém vysílání Sama doma představily recepty na moderní smoothie bowl, pestré dětské sushi, zeleninové hranolky se zdravými dipy a také sladkou tečku v podobě kokosovo-rýžového dezertu s naším bylinným džemem na podporu imunity.
Pro maminky, které vysílání nestihly a chtěly by se také inspirovat, jsme dali recepty dohromady v tomto článku. Vyzkoušejte naše zdravé, ale i rychlé svačinky pro děti. Kromě toho, že je barevné kombinace potravin jistě navnadí, dodají jim také množství vitamínů, minerálů, bílkovin, antioxidantů a v těchto podzimních dnech obzvlášť potřebnou imunitu.
Ingredience:
Ingredience rozmixujeme na hustější kaši, polijeme rozpušttěným mandlovým máslem a poté ozdobíme zbývajícími ingrediencemi.
Okurku si nakrájíme na velká kolečka a uprostřed vydlabeme. Do vzniklých otvorů aranžujeme šunku, sýr, mrkev. Pokapeme kvalitním BIO olivovým olejem a posypeme bazalkovým semínkem.
mrkev, batáta, paprika, cuketa
Zeleninu nakrájíme na hranolky a poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté cca na 180 stupňů zhruba 30–40 minut. Dipy připravíme jednoduše smícháním ingrediencí dohromady.
Rýži propláchneme a dáme do hrnce s vodou a polovinou kokosového mléka, vanilkou a kardamomem. Za stálého míchání přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a vaříme cca 25 minut, dokud rýže nezměkne. V průběmu promícháváme a na závěr do horké rýže vmícháme druhou polovinu kokosového mléka. Těsně před koncem rýži osladíme bylinkovým džemem nebo rýžovým sirupem. Dozdobíme čerstvými jablky spolu s bylinkovým džemem nebo rýžovým sirupem a přelijeme rozpuštěným mandlovým máslem. Můžeme dát do lednice a podávat za studena, podobně jako jogurt.
Máte nějaký nápad, jak náš recept vylepšit, nebo jste si vymysleli vlastní zajímavou variantu? Pošlete nám své tipy na office@eccevita.cz, nebo je přidávejte na sociální sítě a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #pgfoodies
Fotografie a recept: Barbora Kursová a Barbora Stránská