Zdravá snídaně do postele pro naše maminky
Den matek se blíží. Co takhle překvapit maminku zdravou snídaní do postele? Inspirujte se naším receptem na svěží antioxidační smoothie a jemnou jáhlovou kaši plnou ovoce.
Antioxidační smoothie z lesního ovoce a kokosového mléka
Ingredience:
-
1 zmražený banán
-
hrst mraženého lesního ovoce
-
300–400ml kokosového mléka (podle osobních preferencí, kdo má raději řidší smoothie – přidá mléka více)
-
špetka soli
-
šťáva z 1/2 bio citrónu
-
2 polévkové lžíce antioxidačního mixu
Postup:
- Banán zbavíme slupky a všechny ingredience dáme do mixéru a dohladka rozmixujeme.
- Jemná jáhlová kaše s ovocem
- Ingredience:
- 60g jáhel
- voda
- 1/2 zralého banánu
- 100–200 ml rostlinného mléka (ideálně opět kokosové)
- špetka himalájské soli
- 2–3 polévkové lžíce kokosového másla společně s trochou kokosového oleje
- čerstvé ovoce na ozdobení
Postup:
Jáhly prvně spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Poté je dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly celé ponořené a vaříme prvních 15–20 minut (v případě potřeby vodu doléváme, aby se nepřipálily). Jakmile budou jáhly téměř měkké, dolijeme je rostlinným mlékem a dovaříme cca 5–8 minut.
Jáhly ochutíme kokosovým máslem a olejem, špetkou soli a přidáme rozmačkaný banán. Jáhly můžeme takto podávat a nebo je dohladka rozmixovat na opravdu lahodnou kaši.
Jáhlovou kaši servírujeme obloženou čerstvým ovocem, semínky, případně oblíbeným ořechovým máslem. Na oslazení můžeme použít preferované sladidlo. Výborný je v kaši také rozmačkaný banán, který přidáváme již při vaření a dokonale pokrm osladí.
Děkujeme!
Že navštěvujete náš blog.
Pokud máte jakékoli dotazy či tipy, neváhejte se na nás obrátit na eccevita@eccevita.cz, nebo nás sdílejte na sociálních sítích a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #eccevitablog