Prodejna Praha: Po 8 –17h / Út – Čt 8–16h / Pá 8-14h

Zdravá snídaně do postele pro naše maminky

Den matek se blíží. Co takhle překvapit maminku zdravou snídaní do postele? Inspirujte se naším receptem na svěží antioxidační smoothie a jemnou jáhlovou kaši plnou ovoce.

 

Antioxidační smoothie z lesního ovoce a kokosového mléka

Ingredience:

  1. 1 zmražený banán

  2. hrst mraženého lesního ovoce

  3. 300–400ml kokosového mléka (podle osobních preferencí, kdo má raději řidší smoothie – přidá mléka více)

  4. špetka soli

  5. šťáva z 1/2 bio citrónu

  6. 2 polévkové lžíce antioxidačního mixu

Postup:

  • Banán zbavíme slupky a všechny ingredience dáme do mixéru a dohladka rozmixujeme.
  • Jemná jáhlová kaše s ovocem
  • Ingredience:
  • 60g jáhel
  • voda
  • 1/2 zralého banánu
  • 100–200 ml rostlinného mléka (ideálně opět kokosové)
  • špetka himalájské soli
  • 2–3 polévkové lžíce kokosového másla společně s trochou kokosového oleje
  • čerstvé ovoce na ozdobení

Postup:

Jáhly prvně spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Poté je dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly celé ponořené a vaříme prvních 15–20 minut (v případě potřeby vodu doléváme, aby se nepřipálily). Jakmile budou jáhly téměř měkké, dolijeme je rostlinným mlékem a dovaříme cca 5–8 minut.

Jáhly ochutíme kokosovým máslem a olejem, špetkou soli a přidáme rozmačkaný banán. Jáhly můžeme takto podávat a nebo je dohladka rozmixovat na opravdu lahodnou kaši.

Jáhlovou kaši servírujeme obloženou čerstvým ovocem, semínky, případně oblíbeným ořechovým máslem. Na oslazení můžeme použít preferované sladidlo. Výborný je v kaši také rozmačkaný banán, který přidáváme již při vaření a dokonale pokrm osladí.

Děkujeme!

 Že navštěvujete náš blog.

Pokud máte jakékoli dotazy či tipy, neváhejte se na nás obrátit na eccevita@eccevi­ta.cz, nebo nás sdílejte na sociálních sítích a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #eccevitablog