Den matek se blíží. Co takhle překvapit maminku zdravou snídaní do postele? Inspirujte se naším receptem na svěží antioxidační smoothie a jemnou jáhlovou kaši plnou ovoce.
Jáhly prvně spaříme vroucí vodou a
necháme okapat. Poté je dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly celé
ponořené a vaříme prvních 15–20 minut (v případě potřeby vodu
doléváme, aby se nepřipálily). Jakmile budou jáhly téměř měkké,
dolijeme je rostlinným mlékem a dovaříme cca 5–8 minut.
Jáhly ochutíme kokosovým máslem a olejem, špetkou soli a přidáme
rozmačkaný banán. Jáhly můžeme takto podávat a nebo je dohladka
rozmixovat na opravdu lahodnou kaši.
Jáhlovou kaši servírujeme obloženou čerstvým ovocem, semínky, případně
oblíbeným ořechovým máslem. Na oslazení můžeme použít preferované
sladidlo. Výborný je v kaši také rozmačkaný banán, který přidáváme
již při vaření a dokonale pokrm osladí.
Že navštěvujete náš blog.
Pokud máte jakékoli dotazy či tipy, neváhejte se na nás obrátit na eccevita@eccevita.cz, nebo nás sdílejte na sociálních sítích a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #eccevitablog
Mohly by vás také zajímat recepty: Baba Ghanoush z cukety,Bezlepkové limetkovo-pistáciové muffiny, Pickles – domácí fermentovaná zelenina