Letní ovocné nanuky obohacené Ecce Vita čaji
Experimentujete rádi a zkoušíte si doma vyrábět vlastní nanuky? Díky čajům Ecce Vita můžete ochutnat zdravou variantu plnou bylin, kterou snadno vyrobíte i čistě ze silnějšího oslazeného výluhu čaje. V následujícím receptu přinášíme tipy na ovocné nanuky obohacené vitamin D/K2
Stačí mít doma tvořítka na nanuky a vytvoříte si zmrzlinu téměř z čehokoliv, co vás napadne! :) My použili kiwi, čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu a červený rybíz. Kiwi jsme obohatili o výluh z Tulsi Original a zbylé ovocné příchutě o bohatou chuť Tulsi se zeleným čajem a granátovým jablkem. Na tyto čaje se skvěle hodí také čaje Tulsi ovocný s ibiškem, Tulsi jasmín, Tulsi moringa, nebo Tulsi sladký citrón se zeleným čajem. Při přípravě jsme nepoužili žádný cukr, jestli jste ale zvyklí na sladší chutě či připravujete zmrzlinu pro děti, tak u variant z kiwi/červeného rybízu doporučujeme přidat navíc cukrový rozvar, který nanuky osladí.
Nanuky z kiwi & čaje Tulsi original čaje (6 nanuků)
- 5 – 6 ks kiwi
- 100 ml silného výluhu z čaje
- dle potřeby cukrový rozvar *
Postup:
Kiwi dohladka rozmixujeme (necháme si pár koleček na ozdobu) a smícháme se 100 ml silného výluhu z Tulsi čaje. Libovolně můžeme přidat cukrový rozvar. Směs nalijeme do tvořítek a na konec přidáme pár plátků kiwi, které nám udělá výsledné nanuky atraktivnější na pohled. Necháme v mrazáku minimálně 5 hodin.
*Cukr promícháme s vodou, na malém plameni pomalu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, poté vaříme jednu až dvě minuty při vyšší teplotě.
Nanuky z červeného rybízu, jahod & Tulsi Raspberry Peach čaje (6 nanuků)
- 100 g červeného rybízu
- 200 g jahod
- 100 ml silného výluhu z ovocného čaje s ibiškem
- dle potřeby cukrový rozvar *
Postup:
Rybíz a jahody dohladka rozmixujeme (necháme si pár kuliček/plátků na ozdobu) a smícháme se 100 ml silného výluhu z ovocného čaje s ibiškem. Libovolně můžeme přidat cukrový rozvar. Směs nalijeme do tvořítek. Necháme v mrazáku minimálně 5 hodin. Přidat můžeme také lístky máty či meduňky.
*Cukr promícháme s vodou, na malém plameni pomalu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, poté vaříme jednu až dvě minuty při vyšší teplotě.
Nanuky z pomeranče, manga & Tulsi Raspberry Peach čaje (6 nanuků)
- 3 větší pomeranče na odšťavnění
- 1/2 zralého manga
- 100 ml silného výluhu z ovocného čaje s ibiškem
Postup:
Pomeranče odšťavníme (necháme si pár koleček na ozdobu), mango rozmixujeme a smícháme se 100 ml silného výluhu z ovocného čaje s ibiškem. Směs nalijeme do tvořítek a nakonec přidáme pár plátků pomeranče, které nám udělá výsledné nanuky atraktivnější na pohled. Přidat můžeme také lístky máty či meduňky.
Necháme v mrazáku minimálně 5 hodin.
S nanuky lze různě experimentovat, můžete je vytvořit i čistě ze silnějšího oslazeného výluhu čaje a přidat bylinky. Zkoušet můžete také pyré z jiných druhů ovoce. A v případě, že vám umixované pyré z přípravy bude přebývat, jednoduše je použijte třeba do jogurtu :) Tip na konec .. do nanuků můžete přidat dle své fantazie téměř cokoliv, my jsme nanuky obohatili například o vitamin D/K2! :)
Děkujeme!
Že navštěvujete náš blog.
Pokud máte jakékoli dotazy či tipy, neváhejte se na nás obrátit na eccevita@eccevita.cz, nebo nás sdílejte na sociálních sítích a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #eccevitablog