Přinášíme Vám další chutný a rychlý recept! Vyzkoušejte bowl s rýžovo-zeleninovými plackami, plný kvalitních bio surovin.
Ve větším hrnci přiveďte vodu a rýži k varu. Snižte plamen na mírný plamen a přikryté vařte 10 až 15, dokud rýže nezměkne a nevstřebá se všechna voda. Rýži přendejte do velké mísy a nechte vychladnout.
Mezitím ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středně vysokou teplotu. Přidejte houby, brokolici, kukuřici, mrkev a cibuli a za častého míchání vařte, dokud zelenina nezměkne a lehce zkaramelizuje (8 až 10 minut). Přendejte do mísy s rýží a nechte vychladnout.
Jakmile směs zeleniny a rýže vychladne, vmíchejte zbývající ingredience dokud se nespojí. Mouku přidávejte opatrně a postupně, dokud placičky nepůjdou hezky tvarovat a nepřestanou se lepit. Tvarujte placičky o tloušťce cca 1 palec.
Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte zbývající 2 lžíce olivového oleje na středně vysokou teplotu. Vegetariánské placičky smažte do zlatohnědé a křupava 3 minuty z každé strany.
Suroviny omyjeme, nakrájíme a navrstvíme do misky, doplníme o zel, kuličky a oblíbený dresing (my použili Ceasar dresing). Nakonec misko posypeme semínky (chia, lněná, sezamová..)
Že navštěvujete náš blog.
Pokud máte jakékoli dotazy či tipy, neváhejte se na nás obrátit na eccevita@eccevita.cz, nebo nás sdílejte na sociálních sítích a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #eccevitablog
Mohly by vás také zajímat recepty: Kičadi – ájurvédská specialita, Letní ovocné nanuky, Zdravá snídaně pro naše maminky