Prodejna Praha: Po 8 –17h / Út – Čt 8–16h / Pá 8-14h

Divoká 100% bio čokoláda Oialla bez cukru

Organická hořká čokoláda z divokých kakaových bobů Beniano. Je bez cukru, obsahuje pouze divoké kakaové boby a kakaové máslo. Čokoláda má jemnou kyselost s nádechem limetky, mandlí a minerálů.

Oialla je čokoláda v té nejčistší formě, jakou si lze představit. Je uznávána i profesionálními kuchaři v některých z nejlepších restaurací po celém světě, patří mezi skvosty mezi čokoládami na světě. Tím, že neobsahuje cukr, je tato čokoláda skvělou alternativou pro zdravé mlsání.

Oialla čokoláda získala stříbrnou medaili z The Academy of Chocolate. Oialla čokolády vyrábí jeden z předních výrobců čokolády na světě, Rasmus Bo Bojesen, který tyto divoké kakaové boby objevil na svých cestách v Bolívii. 

Předpokládaná dostupnost 1.5.2024 (41 ks)
Kód: 322
Značka: Oialla
229 Kč / ks 204 Kč bez DPH
Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.2 kg
Pro koho: Muž, Žena, Dítě, Senior, Vegan a vegetarián, Bez lepku, Bio, Bez gmo, Bez soji
Pro koho: Žena
Divoká 100% bio čokoláda Oialla bez cukru
Tip
Certifikované bylinné produkty
100% BIO
Certifikované bylinné produkty
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Pro objednávky nad 2000Kč
Ecce Vita
Ecce Vita
Vlastní receptury
Zásilkovna
Zásilkovna
Vyzvednutí na výdejně

Oialla je čistá, divoká a organická.

Čokoláda Oialla je organická dánská čokoláda vyrobená z divokých kakaových bobů Beniano. Kakao Beniano je endemický druh, který roste pouze v pohraničí mezi Bolívií a Brazílií. Bolívie leží uprostřed Jižní Ameriky, zcela vnitrozemská. Země se dělí na dva extrémy – vysočinu And a nížinnou džungli. Amazonská džungle se nachází v severovýchodní provincii Bolívie Beni, a právě zde rostou divoké kakaové stromy, jejichž plody jsou použité pro výrobu čokolády Oialla.

 

Oialla je čokoláda v té nejčistší formě, jakou si lze představit. Je uznávána i profesionálními kuchaři v některých z nejlepších restaurací po celém světě.

Oialla následuje kakao od sklizně až po hotovou čokoládu. Výroba bean-to-bar dává Oialle příležitost k vytvoření dokonalé čokolády s čistou a neotřelou chutí.

Čerstvě utržené kakaové boby jsou ihned fermentovány v koších po dobu tří dnů a poté sušeny na zavěšené nylonové plachtě. Když je kakao dokonale suché, je odesláno do Skandinávie, kde se praží, drtí, konšuje a temperuje.

Není zde žádné pěstování, žádné hnojení, žádné ošetřování herbicidy a žádné kácení v lese. Oialla je zdravá – pouze kakao, kakaové máslo, žádné přísady.

Oialla čokoláda získala stříbrnou medaili z The Academy of Chocolate. Oialla čokolády vyrábí jeden z předních výrobců čokolády na světě, Rasmus Bo Bojesen, který tyto divoké kakaové boby objevil na svých cestách v Bolívii. 

Složení: 

100% divoké organické kakaové boby, organické kakaové máslo.

Obsah kakaové sušiny 100 %.

 

Ekologické zemědělství mimo EU. Certifikováno DK-OKO-100. 

Skladování: Skladujte v chladu a suchu.

Minimální trvanlivost: viz datum na zadní straně obalu.

Země původu kakaa: Bolívie

Vyrobeno: Dánsko

Prodejce: Ecce Vita spol. s r.o., U Pernikářky 111/2a, 150 00 Praha 5, www.eccevita.cz

Hmotnost: 60 g

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 2902 kJ / 691 kcal
Tuky 65 g
Z toho nasycené mastné kyseliny 37 g
Sacharidy 4,5 g (většina jako vláknina)
Z toho cukry 0,9 g

Vláknina 14 g
Bílkoviny 15 g
Sůl 0,01g

 

 

Existuje řada studií, které zkoumají vliv čokolády na lidský organismus. Mezi základní komponenty, které obsahuje kvalitní čokoláda patří zejména (1):

Antioxidanty:

- Kakao obsahuje velké koncentrace flavonoidů, epikatechinu, katechinů a prokyanidinů.

- Kakao má maximální hladiny flavonoidů, dokonce větší než čaj a víno.

- Hořká čokoláda obsahuje podstatně vyšší množství flavonoidů než mléčná čokoláda. 

- Biologické účinky flavonoidů můžou být také vyšší v hořké čokoládě, protože mléko v mléčné čokoládě může zpomalit střevní vstřebávání flavonoidů.(4)

- Čokoláda je také bohatá na prokyanidinové flavonoidy, srovnatelné s hladinami v jablkách bohatých na prokyanidin. 

 

Minerály:

- Kakaová hmota také obsahuje minerály, jako je draslík, fosfor, měď, železo, zinek a hořčík, které zesilují zdravotní přínosy čokolády.

- Čokoláda také obsahuje kyselinu valerovou, která působí jako odbourávač stresu navzdory přítomnosti stimulantů kofeinu a theobrominu v čokoládě.

 

Tuky:

Tukem, který se v hořké čokoládě vyskytuje převážně, je kakaové máslo, které obsahuje přibližně 33 % kyseliny olejové (mononenasycené), 25 % kyseliny palmitové (nasycené) a 33 % kyseliny stearové (nasycené). Kyselina olejová má pozitivní vliv na hladinu lipidů.

 

Antistresové účinky:

Čokoláda obsahuje několik bioaktivních sloučenin, které podporují bdělost. Studie ve Švýcarsku také potvrdila, že čokoláda zmírňuje stres. Po 14 dnech požití hořké čokolády se parametry stresu u dospělých vykazujících vysoké profily úzkosti staly srovnatelnými se subjekty s nízkým stresem.
Čokoláda ovlivňuje hladinu stresu tím, že podněcuje produkci serotoninu, který je uklidňujícím neurotransmiterem.


Kakao a cvičení, regenerace

Bylo zdokumentováno, že suplementace čokoládou před cvičením vede k rychlé obnově fyziologických a metabolických změn po cvičení. Hladiny glukózy v plazmě subjektů se významně zvýšily 15 minut po požití čokolády a zůstaly na středně vysokých hladinách až do 30 minut po hodině běhu ve srovnání s hladinami glukózy ve skupině s placebem.

(1) Latif R. Chocolate/cocoa and human health: a review. Neth J Med. 2013 Mar;71(2):63-8. PMID: 23462053.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

               

 

Oialla je značkou vysoce kvalitních čokolád, které pro svou výrobu používají divoké kakaové boby v organické kvalitě.

Čokoládový mistr Rasmus Bo Bojesen snil o vytvoření vlastní organické čokolády. V té době byl vyučeným čokolatierem a s čokoládou pracoval profesionálně řadu let. Snažil se však najít organické kakao dostatečně vysoké kvality a toto pátrání trvalo mnoho let.

Divoké kakaové boby Beniano objevil Rasmu Bo Nojesen na svých cestách přes Bolívii. Spolu s manželkou rozpoznali obrovskou kvalitu a potenciál  divokých kakaových bobů, na kterých si do té doby pochutnávali jen zvířata. Značku Oialla založil v roce 2010, od té doby získaly čokolády Oialla řadu ocenění.

V Bolívii spolupracuje Oialla s malým bolivijským rodinným podnikem. Zde se sbírají kakaové boby a probíhá zde i část zpracování, která může probíhat v džungli. Tato spolupráce přerostla v přátelství mezi touto rodinou navzdory velké vzdálenosti mezi Dánskem a Bolívií.
Rasmus Bo Bojesen  dováží tyto krásné čisté kakaové boby, ze kterých se vyrábí bio čokoláda velmi speciálního druhu v úzké spolupráci s menší organickou certifikovanou dánskou továrnou na čokoládu.
Když Oialla v roce 2010 začínala, jen málokdo věnoval pozornost čokoládě typu" bean-to-bar", nebo" single origin" čokoládě. Avšak pro značku Oialla bylo již v té době důležité vědět, odkud kakao pochází. Použití divokého kakaa dalo příležitost vytvořit čokoládu s vynikající chutí a zároveň pečovat o životní prostředí a původní obyvatele deštných pralesů Bolívie a Jižní Kolumbie.

Jaká je tedy čokoláda Oialla?

Je divoká, čistá, organická, křupavá, má chuť, aroma, obsahuje pouze divoké kakaové boby, kakaové máslo a někdy organický třtinový cukr, přírodní přísady jako ořechy, mandle nebo mořskou sůl. 

Pokud hledáte zdravé mlsání, Oialla je tou správnou volbou.