Lehký & fit kokosový chia puding v pálivo – sladké variaci
Vyzkoušejte náš jemný kokosový chia puding s příjemnou limetkovou chutí v pálivo – sladké variaci s mangem & ananasem, nebo v lehce nakyslé pěně s višněmi a pro milovníky čokolády máme verzi s avokádovou mousse s banánem a kakaem.
Chia puding (na 4 menší / 3 větší porce)
Ingredience:
- 80 g chia semínek
- 500 ml kokosového mléka
- kůra z 1 bio limetky
Postup:
Základní chia puding si připravíme jednoduše tak, že smícháme všechny ingredience a odložíme ho v uzavíratelné dóze do lednice – bude potřebovat minimálně 4 hodiny. Takto připravený chia puding nám vydrží v lednici 4–5 dní. Nemusíte se bát připavit si jej ve větším množstvím a mít ho tak vždy po ruce.
Všechny druhy ovocných pěn si připravíme velmi jednoduše – rozmixováním všech ingrediencí.
Variace s višňovou pěnou
Ingredience:
- hrst vypeckovaných višní + pár kousků ovoce na ozdobu
- 2–3 větší medjol datle / nebo kousek datlové pasty
- 1/4 zralého avokáda
- 1čl antioxidačního mixu
- pár lžič – malý kelímek oblíbeného rostlinného jogurtu
Postup:
Libovolně prokládáme chia puding s pěnou do menší dózy/skleničky. Nahoru navrstvíme ovoce na ozdobu a lístky máty.
Variace s mangovo – ananasovou pěnou
Ingredience:
- 1/2 zralého manga + část ovoce nakrájet na kostičky na ozdobu
- 1/8 zralého annasu + část ovoce nakrájet na kostičky na ozdobu
- 1/4 zralého avokáda
- 1–2 čl Trikatu (jak má kdo rád pikantní)
Postup:
Libovolně prokládáme chia puding s pěnou a jogurtem do menší dózy/skleničky. Nahoru navrstvíme ovoce na ozdobu a lístky máty.
Variace s banánovo – avokádovou mousse
Ingredience:
- 1 zralý banán
- 1/2 zralého avokáda
- 1–2 pl holandského kakaa + na ozdobu
- 2 čl kakaový bobů + na ozdobu
- 1 menší nakrájený banán na ozdobu – doporučujeme použít mražený banán
Postup:
Libovolně prokládáme chia puding s mousse a kousky banánu do menší dózy/skleničky. Nahoru navrstvíme zbylé ovoce, kakao a kakové boby a ozdobíme lístky máty.
Pozn: Chia semínka jsou velmi vydatná a v pěnách je použito avokádo, dezerty tak stačí dělat v menších porcích. Zbylou čokoládovou / ovocnou pěnu můžeme využít také do jogurtu nebo na ni jen tak chodit po lžičkách :) Dezerty doporučujeme před podáváním nechat alespoň hodinu odležet v lednici, aby se všechny chutě propojily.
Děkujeme!
Že navštěvujete náš blog.
Pokud máte jakékoli dotazy či tipy, neváhejte se na nás obrátit na eccevita@eccevita.cz, nebo nás sdílejte na sociálních sítích a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #eccevitablog