Prodejna Praha: Po 8 –17h / Út – Čt 8–16h / Pá 8-14h - Vánoční otevírací doba: otevřeno do 20.12. do 14:00h. Zavřeno 21. 12. - 5. 1. 2025

Letní ovocné nanuky obohacené Ecce Vita čaji

 

Experimentujete rádi a zkoušíte si doma vyrábět vlastní nanuky? Díky čajům Ecce Vita můžete ochutnat zdravou variantu plnou bylin, kterou snadno vyrobíte i čistě ze silnějšího oslazeného výluhu čaje. V následujícím receptu přinášíme tipy na ovocné nanuky obohacené vitamin D/K2

Stačí mít doma tvořítka na nanuky a vytvoříte si zmrzlinu téměř z čehokoliv, co vás napadne! :) My použili kiwi, čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu a červený rybíz. Kiwi jsme obohatili o výluh z Tulsi Original a zbylé ovocné příchutě o bohatou chuť Tulsi se zeleným čajem a granátovým jablkem. Na tyto čaje se skvěle hodí také čaje Tulsi ovocný s ibiškem, Tulsi jasmín, Tulsi moringa, nebo Tulsi sladký citrón se zeleným čajem. Při přípravě jsme nepoužili žádný cukr, jestli jste ale zvyklí na sladší chutě či připravujete zmrzlinu pro děti, tak u variant z kiwi/červeného rybízu doporučujeme přidat navíc cukrový rozvar, který nanuky osladí.

 

 

Nanuky z kiwi & čaje Tulsi original čaje (6 nanuků)

  • 5 – 6 ks kiwi
  • 100 ml silného výluhu z čaje
  • dle potřeby cukrový rozvar *

 

 

Postup:

Kiwi dohladka rozmixujeme (necháme si pár koleček na ozdobu) a smícháme se 100 ml silného výluhu z  Tulsi čaje. Libovolně můžeme přidat cukrový rozvar. Směs nalijeme do tvořítek a na konec přidáme pár plátků kiwi, které nám udělá výsledné nanuky atraktivnější na pohled. Necháme v mrazáku minimálně 5 hodin.

*Cukr promícháme s vodou, na malém plameni pomalu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, poté vaříme jednu až dvě minuty při vyšší teplotě.

 

 

Nanuky z červeného rybízu, jahod & Tulsi Raspberry Peach čaje (6 nanuků)

  • 100 g červeného rybízu
  • 200 g jahod
  • 100 ml silného výluhu z ovocného čaje s ibiškem 
  • dle potřeby cukrový rozvar *

 

Postup:

Rybíz a jahody dohladka rozmixujeme (necháme si pár kuliček/plátků na ozdobu) a smícháme se 100 ml silného výluhu z ovocného čaje s ibiškem. Libovolně můžeme přidat cukrový rozvar. Směs nalijeme do tvořítek. Necháme v mrazáku minimálně 5 hodin. Přidat můžeme také lístky máty či meduňky.

*Cukr promícháme s vodou, na malém plameni pomalu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, poté vaříme jednu až dvě minuty při vyšší teplotě.

 

 

Nanuky z pomeranče, manga & Tulsi Raspberry Peach čaje (6 nanuků)

  • 3 větší pomeranče na odšťavnění
  • 1/2 zralého manga
  • 100 ml silného výluhu z ovocného čaje s ibiškem

 

Postup:

Pomeranče odšťavníme (necháme si pár koleček na ozdobu), mango rozmixujeme a smícháme se 100 ml silného výluhu z ovocného čaje s ibiškem. Směs nalijeme do tvořítek a nakonec přidáme pár plátků pomeranče, které nám udělá výsledné nanuky atraktivnější na pohled. Přidat můžeme také lístky máty či meduňky.

Necháme v mrazáku minimálně 5 hodin.

 

 

S nanuky lze různě experimentovat, můžete je vytvořit i čistě ze silnějšího oslazeného výluhu čaje a přidat bylinky. Zkoušet můžete také pyré z jiných druhů ovoce. A v případě, že vám umixované pyré z přípravy bude přebývat, jednoduše je použijte třeba do jogurtu :) Tip na konec .. do nanuků můžete přidat dle své fantazie téměř cokoliv, my jsme nanuky obohatili například o vitamin D/K2! :)

Děkujeme!

 Že navštěvujete náš blog.

Pokud máte jakékoli dotazy či tipy, neváhejte se na nás obrátit na eccevita@eccevi­ta.cz, nebo nás sdílejte na sociálních sítích a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #eccevitablog