Recept: Losos obalený v zeleném čaji a sezamu
Připravili jsme si pro vás jednoduchý a zároveň originální recept na přípravu lososa. Překvapivou ingrediencí je v něm zelený čaj z posvátné bazalky Tulsi!
Ve vůbec prvním receptu, který jsme si pro vás připravili ve spolupráci se zdravým blogem o vaření P&G FOODIES, ochutnáte lososa, jak ho ještě neznáte. Petr a Gábi vám prozdradí, jak tento tradiční recept posunou o kus dál s našimi oblíbenými bio čaji z posvátné bazalky Tulsi.
Porce:
2
Čas:
10 min příprava / 10 min vaření
Ingredience:
- 2× 150g steak lososa
- šťáva z ½ citrónu
- 2 lžíce bílého sezamu
- 1 pytlíček BIO zeleného čaje Tulsi nebo Tulsi Original
- ½ lžičky himalájské soli
- ghí máslo
Postup:
- Filety lososa zakapeme citrónem z obou stran. Ostrým nožem uděláme 3 až 4 cm dlouhé zářezy do kůže. To nám zajistí, aby se chuť koření dostala lépe do masa.
- V hlubokém talíři si připravíme směs na obalení. Smícháme bílý sezam, směs z čajového pytlíku a ½ lžičky soli.
- Rozpálíme si pánev s ghí máslem. Filety lososa pokládáme na pánev kůží dolů. Z každé strany smažíme přibližně 3 minuty. Pokud vám přijde, že losos ještě není, zabalte ho do alobalu a nech ho ještě pár minut dojít.
- Podáváme se salátem.
Čajová zálivka:
Dresing podle mě často odděluje dobrý salát od špatného. Dá se vytvářet z čehokoliv, stačí být jen malinko kreativní. Když nemáte po ruce čerstvé bylinky, využijte obsah čajového sáčku. Vždy používejte BIO čaj.
Připravte si ho do zásoby. Umíchaný dresing vydrží v uzavřené nádobě klidně 14 dní.
Porce:
4
Ingredience:
- 1 sáček heřmánkového čaje Tulsi
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 100 ml olivového oleje
- ½ lžička medu
- dochutíme himalájskou solí
Postup:
- Do menší misky si nalijeme 100 ml olivového oleje, přisypeme obsah čajového sáčku, přidáme 2 lžičky citrónové šťávy a ¼ lžičky medu. Podle potřeby dochutíme solí.
Dobrou chuť!
Fotografie, návrh receptu: P&G Foodies.