Prodejna Praha: Po 8 –17h / Út – Čt 8–16h / Pá 8-14h - Vánoční otevírací doba: otevřeno do 20.12. do 14:00h. Zavřeno 21. 12. - 5. 1. 2025

Recept: Losos obalený v zeleném čaji a sezamu

Připravili jsme si pro vás jednoduchý a zároveň originální recept na přípravu lososa. Překvapivou ingrediencí je v něm zelený čaj z posvátné bazalky Tulsi!

 

Ve vůbec prvním receptu, který jsme si pro vás připravili ve spolupráci se zdravým blogem o vaření P&G FOODIES, ochutnáte lososa, jak ho ještě neznáte. Petr a Gábi vám prozdradí, jak tento tradiční recept posunou o kus dál s našimi oblíbenými bio čaji z posvátné bazalky Tulsi.

Porce:

2

Čas:

10 min příprava / 10 min vaření

Ingredience:

  • 2× 150g steak lososa
  • šťáva z ½ citrónu
  • 2 lžíce bílého sezamu
  • 1 pytlíček BIO zeleného čaje Tulsi nebo Tulsi Original
  • ½ lžičky himalájské soli
  • ghí máslo

Postup:

  • Filety lososa zakapeme citrónem z obou stran. Ostrým nožem uděláme 3 až 4 cm dlouhé zářezy do kůže. To nám zajistí, aby se chuť koření dostala lépe do masa.
  • V hlubokém talíři si připravíme směs na obalení. Smícháme bílý sezam, směs z čajového pytlíku a ½ lžičky soli.
  • Rozpálíme si pánev s ghí máslem. Filety lososa pokládáme na pánev kůží dolů. Z každé strany smažíme přibližně 3 minuty. Pokud vám přijde, že losos ještě není, zabalte ho do alobalu a nech ho ještě pár minut dojít.
  • Podáváme se salátem.



Čajová zálivka:

Dresing podle mě často odděluje dobrý salát od špatného. Dá se vytvářet z čehokoliv, stačí být jen malinko kreativní. Když nemáte po ruce čerstvé bylinky, využijte obsah čajového sáčku. Vždy používejte BIO čaj.

Připravte si ho do zásoby. Umíchaný dresing vydrží v uzavřené nádobě klidně 14 dní.

Porce:

4

Ingredience:

  • 1 sáček heřmánkového čaje Tulsi
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 100 ml olivového oleje
  • ½ lžička medu
  • dochutíme himalájskou solí

Postup:

  • Do menší misky si nalijeme 100 ml olivového oleje, přisypeme obsah čajového sáčku, přidáme 2 lžičky citrónové šťávy a ¼ lžičky medu. Podle potřeby dochutíme solí.



Dobrou chuť!

Fotografie, návrh receptu: P&G Foodies.