Recept | Rybí polévka s chřestem
Přinášíme Vám další chutný a rychlý recept! Vyzkoušejte rybí polévku s chřestem, plný kvalitních a zdravých surovin na podporu Vašeho zdravého hubnutí. #zdravéhubnutí
Ingredience
- 1 svazek bílého chřestu
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 3 mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
- 1,2 l zeleninového vývaru
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička kardamomu
- 1 lžička zázvoru
- 2 bobkové listy
- po 5 kuličkách celého pepře a nového koření
- 2 filety z lososa
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- zelená petrželka
Postup
Chřest oloupeme, odřízneme hlavičky které dáme stranou a dřevnaté konce. Chřest uvaříme v páře do měkka, nakrájíme na asi dvoucentimetrové kousky a odložíme stranou. V hrnci rozehřejeme na střední teplotu olivový olej, vysypeme kolečka mrkve a krátce je restujeme. Pak zalijeme vývarem, osolíme, přidáme koření, bobkový list a vše přivedeme k varu. Vaříme při teplotě až do změknutí mrkve. Pak snížíme teplotu na minimum, přidáme filety lososa a hlavičku chřestu a vaříme ještě asi 5 minut. Ovařené rybí maso vyjmeme, nakrájíme na větší kostky a necháme v teple. Do polévky přidáme uvařený chřest, citronovou šťávu a chvilku vše prohříváme. Polévku rozdělíme do talířu a do každé vložíme nakrájenou rybu a ozdobíme petrželkou.
Děkujeme a přejeme Vám dobrou chuť!