Prodejna Praha: Po 8 –17h / Út – Čt 8–16h / Pá 8-14h - Vánoční otevírací doba: otevřeno do 20.12. do 14:00h. Zavřeno 21. 12. - 5. 1. 2025

Recept | Rybí polévka s chřestem

Přinášíme Vám další chutný a rychlý recept! Vyzkoušejte rybí polévku s chřestem, plný kvalitních a zdravých surovin na podporu Vašeho zdravého hubnutí. #zdravéhubnutí

Ingredience

  • 1 svazek bílého chřestu
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 3 mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička kardamomu
  • 1 lžička zázvoru
  • 2 bobkové listy
  • po 5 kuličkách celého pepře a nového koření
  • 2 filety z lososa
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • zelená petrželka

 

 

Postup

Chřest oloupeme, odřízneme hlavičky které dáme stranou a dřevnaté konce. Chřest uvaříme v páře do měkka, nakrájíme na asi dvoucentimetrové kousky a odložíme stranou. V hrnci rozehřejeme na střední teplotu olivový olej, vysypeme kolečka mrkve a krátce je restujeme. Pak zalijeme vývarem, osolíme, přidáme koření, bobkový list a vše přivedeme k varu. Vaříme při teplotě až do změknutí mrkve. Pak snížíme teplotu na minimum, přidáme filety lososa a hlavičku chřestu a vaříme ještě asi 5 minut. Ovařené rybí maso vyjmeme, nakrájíme na větší kostky a necháme v teple. Do polévky přidáme uvařený chřest, citronovou šťávu a chvilku vše prohříváme. Polévku rozdělíme do talířu a do každé vložíme nakrájenou rybu a ozdobíme petrželkou.  



Děkujeme a přejeme Vám dobrou chuť!

 

ev_ivet_blog_kreslici_platno_1.pngPokud máte jakékoli dotazy či tipy, neváhejte se na nás obrátit na eccevita@eccevi­ta.cz, nebo nás sdílejte na sociálních sítích a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #eccevitablog