Prodejna Praha: Po 8 –17h / Út – Čt 8–16h / Pá 8-14h - Vánoční otevírací doba: otevřeno do 20.12. do 14:00h. Zavřeno 21. 12. - 5. 1. 2025

Recepty | Venušiny raw kuličky & Špaldové sýrové krekry

Přinášíme dva nové recepty na zdravé večerní „zobání“ v podobě Venušiných raw kuliček a špaldových sýrových krekrů, které můžete připravit milované osobě a postarat se tak o příjemný smyslový zážitek.

Venušiny raw kuličky

Náš recept na Venušiny raw kuličky je pro množství na cca 40 středních kuliček. Kuličky můžete připravit ve dvou verzích: datlovo – ořechové s antioxidačním mixem & opilé kuličky s extra kakaem a rumem.

Ingredience:

  • 1/2 bločku datlové pasty (250g)
  • 2PL kokosového oleje (tekutého)
  • 2 vysypané kapsle Ašvagandy – Bio
  • 2 vysypané kapsle Šatavari – Bio
  • 2PL chia semínek
  • 2PL konopných semínek
  • 1 hrnek najemno rozmixovaných lískových ořechů
  • 2PL Antioxidačního mixu – Bio + na vyválení kuliček (ve verzi s antioxidačním mi­xem)
  • 4PL kvalitního rumu (ve verzi s kakaem)
  • 3PL kvalitního raw kakaa + na vyválení kuliček (ve verzi s kakaem)
  • 2PL kakaových bobů (ve verzi s kakaem)

 

Postup:

Pro usnadnění práce doporučujeme používat datlovou pastu, nepotřebujete na zpracování výkoný mixér a kuličky budou hotové do deseti minut! :) Jestli se kuličky rozhodnete přeci jen dělat z celých datlí, doporučujeme sáhnout po čerstvých Medjol datlích a před mixováním je na pár hodin namočit. Všechny základní ingredience dejte do větší mísy a rukama spojte dohromady (nebo výkonným mixérem). Poté směs jen rozdělte na 2 části a přidejte zbývající ingredience podle druhu kuliček. Ve verzi s rumem přidávajte rum pomalu a ochutnávejte, po odležení rumová chuť v kuličkách zesílí. Kuličky vydrží v lednici až několik týdnů, můžete je tak uždibovat postupně.

Špaldové sýrové krekry

Výsledné množství krekrů se vám vejde zhruba na jeden plech. Jsou vhodné k vínu a pochutnají si na nich jistě i pánové.

Ingredience:

  • 1 hrnek špaldové mouky (lze použít i jinou hladkou mouku) 
  • 2 vysypané kapsle Vigor Forte
  • 7 lžic vody
  • 3 lžíce kvalitního oli­vového oleje 
  • 1/2 lžičky himalájské kamenné soli 
  • hrst (cca 10dkg) strouhané goudy
  • kmín podle chuti

 

Postup:

Smíchejte všechny ingredience a těsto vyválejte na tloušťku 2 milimetry, poté nožem rozdělte na malé obdélníčky nebo čtverečky. Krekry můžete posypat dalším sýrem či semínky, doporučujeme slunečnicová semínka. Krásně se na krekrech bude vyjímat také hrubozrnná sůl. 

Před posypáním krekry potřete olejem, aby na nich další ingredience lépe držely. Krekry pečte na 200 °C na pečicím papíře, dokud nezezlátnou cca 5–10 minut.

 

Děkujeme!

 Že navštěvujete náš blog.

Pokud máte jakékoli dotazy či tipy, neváhejte se na nás obrátit na eccevita@eccevi­ta.cz, nebo nás sdílejte na sociálních sítích a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #eccevitablog