Prodejna Praha: Po 8 –17h / Út – Čt 8–16h / Pá 8-14h - Vánoční otevírací doba: otevřeno do 20.12. do 14:00h. Zavřeno 21. 12. - 5. 1. 2025

Rychlý tip | Pečené hrušky & jablka s ovčím jogurtem, kardamomem

Přinášíme Vám chutný rychlý tip! Vyzkoušejte pečené hrušky & jablka s ovčím jogurtem, kardamonem a karamelem. V kuchyni strávíte jen pár minut a přitom si tolik pochutnáte na sladké formě snídaně či dezertu.

Ingredience

Hrušky a jablka důkladně omyjeme, neloupeme. Ovoce můžeme péct klidně v celku – na efekt. Nebo jej nakrájejte na měsíčky. Kardomonem a špetkou soli ovoce posypeme před pečením, je-li nakrájené. Jestli se rozhodneme péct ovoce v celku, kořením jej posypeme až po rozkrájení. Ovoce pečeme do změknutí cca 30 minut.

Upečené ovoce pokladame do misky, do které jsme dali jogurt, dodatečně můžeme lehce posypat kardamonem. Z třtinového cukru doporučujeme udělat karamel na polití ovocného dezertu.

Karamel

 

 

Postup:

Nachystejte si pánev či hrnec se silnějším dnem a nechte na něm rozpustit cukr. Cukr rozpouštějte na mírném plameni a neustále míchejte. Jakmile je veškerý hnědý cukr zka­ramelizovaný, odstavte jej z plotny a přidejte ke karamelu ještě lžíci másla. Poté opět vraťte na plamen a důkladně míchejte tak dlouho, dokud nespojíte kara­mel s máslem.

 

 

Děkujeme!

 Že navštěvujete náš blog.

Pokud máte jakékoli dotazy či tipy, neváhejte se na nás obrátit na eccevita@eccevi­ta.cz, nebo nás sdílejte na sociálních sítích a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #eccevitablog