Semínkové krekry bez lepku
Je ideální čas začít trochu relaxovat. Co říkáte? Teplé dny jsou náročné a taková jedna sklenička kvalitního vína vám určitě vykouzlí úsměv na rtech. K ní bezesporu patří něco dobrého.
Zkuste si upéct zdravé semínkové kreky ochucené Digestive Mixem, speciální směsí koření a sušených ovocných plodů. Mix se skvěle hodí i do polévek nebo salátů.
Recept na krekry je poměrně variabilní. Nebojte se experimentovat, můžete si připravit i sladkou verzi.
Čas:
10 minut příprava / 35 min pečení
Porce: 4
Ingredience:
- 50g slunečnicových semínek
- 50g dýňových semínek
- 75g lněných semínek
- 25g restovaného žlutého hrachu Moong dal
- 1 lžíce lněné mouky
- 2 lžíce olivového oleje De Padova BIO
- 150ml vody
- 1/4 lžičky himalájské soli
- 1/4 lžičky koření Digestiv mix
Vylepšení chuti
- 1 lžíce lahůdkového droždí (není nutné)
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 150°C.
- Ve středně velké míse si smícháme všechny ingredience. Mícháme po dobu 30 vteřin, dokud nevznikne mazlavé těstíčko.
- Připravíme si klasický plech o velikosti cca 35×40cm, 2 kusy pečícího papíru a váleček. První papír použijeme na vyložení plechu. Na něj přidáme připravenou semínkovou směs, na ni rovnou dáme druhý pečící papír a válečkem rozválíme po celé ploše plechu. Těsto by mělo být max 0,5 cm tenké.
- Opatrně horní pečící papír odstraníme a dáme péct.
- Pečeme 25 minut, poté vyndáme a můžeme opatrně nakrájet na kusy. Dále dáme ještě na 10 minut dopéct. Krájení není nutné, to je pouze na vás.
Dobrou chuť!
Máte nějaký nápad, jak náš recept vylepšit, nebo jste si vymysleli vlastní zajímavou variantu? Pošlete nám své tipy na office@eccevita.cz, nebo je přidávejte na sociální sítě a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #pgfoodiesFotografie, návrh receptu: P&G Foodies.