Prodejna Praha: Po 8 –17h / Út – Čt 8–16h / Pá 8-14h - Vánoční otevírací doba: otevřeno do 20.12. do 14:00h. Zavřeno 21. 12. - 5. 1. 2025

Semínkové krekry bez lepku

Je ideální čas začít trochu relaxovat. Co říkáte? Teplé dny jsou náročné a taková jedna sklenička kva­litního vína vám určitě vykouzlí úsměv na rtech.  K ní bezesporu patří něco dobrého. 

 

 

 

Zkuste si upéct zdravé semínkové kreky ochucené Digestive Mixem, speciální směsí koření a sušených ovocných plodů. Mix se skvěle hodí i do polévek nebo salátů.

Recept na krekry je poměrně variabilní. Nebojte se experimentovat, můžete si připravit i sladkou verzi. 

Čas:

10 minut příprava / 35 min pečení

Porce: 4

Ingredience:

  • 50g slunečnicových semínek
  • 50g dýňových semínek
  • 75g lněných semínek
  • 25g restovaného žlu­tého hrachu Moong dal
  • 1 lžíce lněné mouky
  • 2 lžíce olivového oleje De Padova BIO
  • 150ml vody
  • 1/4 lžičky himalájské soli
  • 1/4 lžičky koření Digestiv mix

     

Vylepšení chuti

  • 1 lžíce lahůdkového droždí (není nutné)

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 150°C.
  • Ve středně velké míse si smícháme všechny ingredience. Mícháme  po dobu 30 vteřin, dokud nevznikne mazlavé těstíčko.
  • Připravíme si klasický plech o velikosti cca 35×40cm, 2 kusy pečícího papíru a váleček. První papír použijeme na vyložení plechu. Na něj přidáme připravenou semínkovou směs, na ni rovnou dáme druhý pečící papír a válečkem rozválíme po celé ploše plechu. Těsto by mělo být max 0,5 cm tenké. 
  • Opatrně horní pečící papír odstraníme a dáme péct.
  • Pečeme 25 minut, poté vyndáme a můžeme opatrně nakrájet na kusy. Dále dáme ještě na 10 minut dopéct. Krájení není nutné, to je pouze na vás.

    18_08_krekry_1.jpg

    Dobrou chuť!


    Máte nějaký nápad, jak náš recept vylepšit, nebo jste si vymysleli vlastní zajímavou variantu? Pošlete nám své tipy na office@eccevi­ta.cz, nebo je přidávejte na sociální sítě a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #pgfoodies
     
    Fotografie, návrh receptu: P&G Foodies.