Recept na vylepšený švestkový kompot se skořicovou šlehačkou
Vyzkoušejte náš rychlý tip na švestkový kompot se skořicovou šlehačkou od Ing. Ivety Ječmík Skuherské, poradkyně pro výživu, naturopatky a zakladatelky Ecce Vita.
Uvařte si vylepšený švestkový kompot se skořicovou šlehačkou, který můžete podávat i jako chutný dezert.
Ingredience
- 250 g švestek
- 50 g bio organického neodstředěného třtinového cukru
- 100 ml bio červeného vína Parco Reale
- Špetka mletého hřebíčku
- Špetka bio mletého zázvoru Organic India
- 100 g smetany ke šlehání
- Lžička bio pravé mleté cejlonské skořice Organic India
Postup
Švestky omyjte, vypeckujte a rozdělte na poloviny. Červené víno svařte s třtinovým cukrem a přidejte do něj švestky. Na mírném plameni nechte přibližně 10 minut probublávat. Během toho ochuťte práškovým hřebíčkem a mletým zázvorem. Hrnec odstavte ze sporáku. Do smetany přidejte cukr se skořicí a ušlehejte tuhou šlehačku. Vlažný kompot rozdělte do dvou misek a nahoru dejte skořicovou šlehačku, popřípadě můžete přidat i vanilkovou zmrzlinu.
Děkujeme!
Že navštěvujete náš blog.
Pokud máte jakékoli dotazy či tipy, neváhejte se na nás obrátit na eccevita@eccevita.cz, nebo nás sdílejte na sociálních sítích a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #eccevitablog
Mohly by vás také zajímat recepty: Kičadi – ájurvédská specialita, Letní ovocné nanuky, Zdravá snídaně pro naše maminky